Napisz Zadzwoń

Kawa rozpuszczalna liofilizowana

W naszej ofercie mamy kawę rozpuszczalną liofilizowaną. Proces liofilizacji sprawia, że zachowuje ona wysoką jakość i jest niezwykle aromatyczna mimo przetworzenia. Kawa liofilizowana powstaje przede wszystkim z gatunków takich, jak Robusta czy Arabica. Kawa rozpuszczalna, która została poddana procesowi liofilizacji, zachowuje taką samą barwę, aromat oraz smak jak świeżo palone ziarna. Warto także wspomnieć, że proces ten pozwala utrzymać zawartość kofeiny na jej pierwotnym poziomie. Jeżeli szukasz wysokiej jakości kawy liofilizowanej – zachęcamy do zapoznania się z naszymi produktami. Zapraszamy do kontaktu – odpowiemy na wszelkie pytania związane z tym rodzajem kawy.

Kawa rozpuszczalna liofilizowana powstaje z uprzednio sporządzonego naparu. Przygotowuje się go w dużych, przemysłowych kadziach. Powstaje on poprzez przepuszczenie gorącej wody przez zbiornik ze świeżymi ziarnami. Na kolejnych etapach produkcji mieszanka ta jest oczyszczana i zagęszczana. W ten sposób powstaje silnie skondensowana ciecz, z której należy odparować wodę. W trakcie liofilizacji kawa jest poddawana działaniu niskiej temperatury, wynoszącej nawet -40 stopni Celsjusza. W takich warunkach cząsteczki wody zamieniają się w lód, dzięki czemu można je szybko usunąć w komorze, w której panuje niskie ciśnienie. Po zakończeniu tej czynności w zbiorniku pozostaje produkt zawierający jedynie 3-5% wilgoci.

Wynikiem takiego procesu jest sucha kawa liofilizowana. Po zalaniu jej wrzątkiem możliwe jest ponowne uzyskanie aromatycznego roztworu, bez utraty jego charakterystycznego smaku i cennych właściwości. Kawa liofilizowana cechuje się znacznie wyższą jakością niż popularny produkt rozpuszczalny, dostępny w większości marketów. Wszystko ze względu na skomplikowany proces jej przygotowania, który pozwala na odparowanie wody bez utraty właściwości ziaren.

Kawa rozpuszczalna aglomerowana i liofilizowana

Zajmujemy się także sprzedażą kawy rozpuszczalnej aglomerowanej. Jest to produkt, który otrzymuje się w procesie wysuszania cząstek rozpylonej kawy. Łączy się je ze sobą, dzięki czemu można uzyskać większe cząstki aromatycznego napoju pełnego kofeiny. W Bero Polska oferujemy kawę z zaufanych fabryk, w których produkuje się i przetwarza wyłącznie ten surowiec. Nasi dostawcy pracują w oparciu o międzynarodowe systemy jakości i bezpieczeństwa żywności, dzięki temu z pełnym przekonaniem możemy zaproponować aglomerowaną kawę rozpuszczalną najwyższej jakości.

Nasze produkty liofilizowane powstają z różnych ziaren. Wśród nich pojawia się także kawa organic, pochodząca z certyfikowanych plantacji. Surowiec ten musi spełniać szereg restrykcyjnych norm, by mógł być uznany za ekologiczny. Dostarczamy gotową kawę liofilizowaną zarówno do niewielkich kawiarni, jak i dużych przedsiębiorstw w Polsce i za granicą.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty!